Povijest pametnih satova

Današnji pametni telefoni postoje više od 10 godina kada je Apple predstavio pametni telefon na masovnom potrošačkom tržištu, no u stvarnosti je pametni telefon na tržištu od 1993. Razlika između današnjeg i ranog pametnog telefona je u tome što je su prvi pametni telefoni uglavnom su bili namijenjeni korporativnim korisnicima i koristili su se kao poslovni uređaji, a i ti su telefoni bili preskupi za opće korisnike. Era pametnih telefona podijeljena je u tri glavne faze.

Prva faza bila je namijenjena samo poduzećima. Tijekom ove faze svi pametni telefoni ciljali su korporacije, a značajke i funkcije bile su u skladu s korporativnim zahtjevima. Ovo doba započelo je dolaskom prvog pametnog telefona “Simon” iz IBM -a 1993. Blackberry se smatra revolucionarnim uređajem ovog doba, uveo je mnoge značajke, uključujući e -poštu, internet, faks, web pregledavanje, kameru. Ova se faza u potpunosti temeljila na poduzećima koja ciljaju na pametne telefone.

Druga faza ere pametnih telefona započela je dolaskom iPhonea, velikog proboja na tržištu pametnih telefona 2007. Apple je prvi pametni telefon otkrio 2007. To je bilo vrijeme kada je prva industrija ikada predstavila pametne telefone za opće potrošačko tržište. Krajem 2007. Google je predstavio svoj Android operativni sustav s namjerom da se približi tržištu potrošačkih pametnih telefona. Naglasak tijekom tog vremenskog razdoblja bio je na uvođenju značajki koje su potrebne općem potrošaču, a istovremeno zadržati troškove na nižoj strani kako bi privukli sve više kupaca.

Značajke poput, e -pošta, integracija društvenih web stranica, audio/video, pristup internetu, chat funkcije zajedno s općim karakteristikama telefona bile su dio cijelog telefona.

Treća faza pametnog telefona se uglavnom zatvarala jaz između pametnih telefona usmjerenih na poduzeća i općenito na potrošače, te poboljšanje kvalitete prikaza, tehnologije prikaza, a povrh toga i cilj stabilizacije mobilnog operativnog sustava, uvođenja snažnijih baterija i poboljšanja korisničkog sučelja i mnogih drugih značajki unutar ovih pametnih uređaja. Ova faza logično je započela 2008. nadogradnjom mobilnog operacijskog sustava, posljednjih godina bilo je nekoliko nadogradnji na Apple iOS, Android i Blackberry OS.

Najpopularniji mobilni operacijski sustavi (iOS, Android, Blackberry OS, Windows Mobile) i ključni dobavljači pametnih telefona (Apple, Samsung, HTC, Motorola, Nokia, LG, Sony itd.) Koncentriraju se kako bi unijeli značajke u operacijske sustave i uređaje koji pružit će uzbudljive značajke poslovnim i općim potrošačima. Uloga Androida u tom je razdoblju bila ogromna jer je svim dobavljačima pružila izvrsnu priliku za izgradnju uređaja pomoću izvrsne Android tehnologije otvorenog koda.

U današnje vrijeme velika konkurencija pamertnim telefonima su pametni satovi koji objedinjavaju sve starije funkcije pametnih telefona i uvode nove karakteristike. Među najpopularnijim brandovima je Xiaomi.

Photo Karolina Grabowska

Related posts:

Similar Posts