Dodaci kolagena za mladoliku kožu

Svi znamo da su bore prvi znakovi starenja. A da biste ih se riješili, morate se početi brinuti o svojoj koži u ranoj dobi. Možda mislite da je najbolje da počnete koristiti losione ili gelove protiv starenja čim primijetite prve znakove starenja, ali u stvarnosti je najbolje da počnete uzimati kolagen dodatak sada, dok ste još mladi! Evo zašto: s godinama dolazi do degradacije vezivnog tkiva kože, a kolagena vlakna su bitan dio ovog vezivnog tkiva. Bez brige kolagen je sastavni dio polica svih ljekarna, za nabavku kolagena posjetite svoju ljekarnu ili naručite kolagen online, no prije toga čitajte dalje.

Što je kolagen?

Kolagen je protein koji čini veći dio vašeg tijela, od kostiju do tetiva. Vaša koža, kosa i nokti bogati su kolagenom; često se opisuje kao ljepilo koje vas drži zajedno. Kolagen također igra važnu ulogu u probavi i zdravlju kostiju. Kako starimo, naša tijela proizvode manje kolagena i možemo razviti suhu kožu; ono što većina ljudi ne shvaća je da se ti učinci događaju čak i prije za neke skupine nego za druge. Srećom, suplementi mogu pomoći u normalizaciji vaše kože i preokrenuti mnoge od ovih učinaka.

Kako mogu dodati više kolagena u svoju prehranu?

Postoji nekoliko načina da unesete više kolagena u svoju prehranu. Namirnice poput juhe od kostiju, ribe, školjki i govedine hranjene travom imaju velike količine prirodnog kolagena. Ali ako želite više proteina u svojoj prehrani, a da ne morate konzumirati velike količine te hrane, onda bi dodaci kolagena mogli biti dobar način. Dodatno, dodavanje vitamina C može pomoći u povećanju sposobnosti vašeg tijela da sintetizira kolagen. Vitamini K2 i B6 također igraju važnu ulogu u stvaranju novog tkiva pomažući u apsorpciji kalcija i osiguravajući da se pravilno koristi u cijelom tijelu umjesto da se samo taloži na kostima i zubima.

Kako mogu natjerati svoje tijelo da proizvodi više?

Kolagen je najčešće poznat po tome što pomaže u čvrstoći i fleksibilnosti kože. Međutim, kada vaše tijelo ne može proizvesti dovoljno kolagena, to ima štetne učinke ne samo na zdravlje kože. Proizvodnja kolagena usporava se kako starite, ali možete pomoći ubrzati prirodnu sposobnost vašeg tijela da proizvodi kolagen. Povećajte unos ovih namirnica bogatih kolagenom: zdravih masti (poput avokada i ribljeg ulja), vitamina C (kao što su agrumi), vitamina B (kao što su jaja), vitamina A (kao što je mrkva) i određenih minerala (kao što je magnezij ). Svi ti hranjivi sastojci pomažu vašem tijelu da proizvodi kolagen zdravom brzinom. Osim uravnotežene prehrane, potražite suplemente ili lokalne tretmane koji će povećati i vašu opskrbu kolagenom!

Kolagen i suha koža

Ako patite od suhe kože, to bi moglo biti uzrokovano vašim razinama kolagena. Kad ste mlađi, vaše tijelo proizvodi mnogo kolagena kako bi vaša koža bila gipka i čvrsta. Ali kako starite, proizvodi se manje kolagena i stanice kože se ne regeneriraju svojom normalnom snagom. Rezultat? Suha koža – ili još gore. Ako ste zabrinuti zbog suhoće ili nedostatka elastičnosti vaše kože, razmislite o dodatku kolagena u prahu kako biste spriječili starenje, a istovremeno hidratizirali vaš ten. Vaš mladenački sjaj možda je bliži nego što mislite!

Photo by cottonbro studio

Similar Posts